Thijs Vos

Thijs Vos

Fractie-assistent, Werkgroep Nieuwe Democratie

Ik ben Thijs Vos. 25 jaar en geboren in het Zeeuwse Biezelinge, maar sinds 2014 studerende in de Sleutelstad (geschiedenis & politicologie). Inmiddels woont hij al vier jaar met plezier in de Leidse binnenstad en in het laatste jaar van de master Political Science: Parties, Parliaments and Democracy, dat hij hoopt te vervolgen met een academische carrière in de politieke wetenschap.

 

Sinds jaren zet ik mij in om burgers meer zeggenschap te geven op de politiek. Leidend daarbij is dat de democratie ook écht voor iedereen moet zijn en niet slechts voor een selecte groep mensen. Hij is daarom hartgrondig voorstander van het referendum en actief voor de landelijke beweging Meer Democratie. Met Meer Democratie streed hij voor behoud van het raadgevend referendum.

 

Het lag dan ook voor de hand dat ik mij in 2018 zou aansluiten bij Partij Sleutelstad. Eerst als lid van de werkgroep Nieuwe Democratie en daarna als fractie-assistent. Vanuit die functie ondersteunt hij de fractieleden bij hun dagelijkse werkzaamheden en beheert hij de website en sociale media.

 

Naast Partij Sleutelstad, ben ik ook actief voor Meer Democratie en Code Oranje. Beide organisaties die zich inzetten voor democratische vernieuwing op landelijk niveau. Bij de provinciale statenverkiezingen in 2019 was Thijs kandidaat voor Code Oranje in Zuid-Holland.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

[under construction]

Inhoud tab